veelgestelde vragen

ENTREE VAN NEDERLANDERS NAAR COSTA RICA 

 

COVID-19

Aan welke eisen moet ik voldoen om Costa Rica binnen te komen?

De lucht- en zeegrenzen van Costa Rica zijn open. Vanaf 1 April 2022 u hoeft niet aan gezondheidseisen te voldoen om Costa Rica binnen te komen.

 

  

IMMIGRATIEVEREISTEN

 

Ik ben nederlands, heb Ik een visum nodig?

Nederlandse staatsburgers hebben geen visum nodig om Costa Rica binnen te komen, maar ze moeten een geldig paspoort hebben (minimaal 1 dag geldig) en een ticket om Costa Rica binnen 180 dagen na binnenkomst te verlaten (om terug te keren naar uw land of om naar een ander land). Voor een verblijf langer dan 180 dagen moet u een verblijfsvergunning aanvragen bij de immigratiedienst, zie www.migracion.go.cr

 

Raadpleeg de volgende link met nationaliteiten om de vereisten te raadplegen om het land binnen te komen op basis van uw immigratiestatus

 

Toegang tot Costa Rica met medicijnen (inclusief opioïden)

Het zou geen probleem moeten zijn om Costa Rica binnen te komen. Als u uw persoonlijke medicijnen moet innemen tijdens het reizen, houd dan rekening met het volgende:

- Neem alleen de benodigde hoeveelheid mee, die normaal gesproken wordt gebruikt door een persoon met uw gezondheidstoestand.

- U moet een recept of een schriftelijke verklaring van uw arts hebben, waarin staat dat het geneesmiddel onder zijn/haar toezicht wordt gebruikt en dat u het nodig heeft voor uw lichamelijke gezondheid.

- Laat de medicijnen etiketteren of goed identificeren.

 

Dit recept/verklaring hoeft niet gelegaliseerd te worden op het Consulaat.

 

Voor meer informatie de volgende link