Overige Diensten


Registratie van huwelijken

Voor de registratie van een huwelijk in de Bevolkings Register van Costa Rica , dient u een huwelijksakte aan te vragen bij uw lokale Gemeente en het vertonen bij het Consulaat.

 

 Voor dit procedeure moeten beide echtgenoten aanwezig te zijn. Er moet een formulier ingevuld en ondertekend worden.

 

 Zorg dat het document voorzien is van de apostille stempel en opgesteld door een beedigde vertaler.

 

Deze procedure kan worden gedaan via de diensten van officiële vertalers in: http://www.bureauwbtv.nl/


De registratie van geboorten en overlijdens

Voor deze procedure is het belangrijk een internationale geboorte akte aan te vragen bij de locale Gemeente met de desbetreffende apostille stempel.

 

Opmerking; Om een geboorte te laten registreren dienen beide ouders een formulier bij het Consulaat invullen en ondertkenen .

 

Voor de aangifte van een overleden persoon geldt dezelfde voorwaarden als bij de geboorte akte. De overlevende echtgenoot of een direct familielied moet de verklaring afleggen.

 

Zorg dat het document geapostillerd en vertaald wordt. Deze procedure kan worden gedaan via de diensten van officiële vertalers in: http://www.bureauwbtv.nl/

 

U kunt een afspraakmaken op de  knop aan het einde van deze página .Over de Apostille

 

Costa Rica is aangesloten bij het Apostilleverdrag van Den Haag (Over de Apostille) . Apostilleren is een eenvoudige procedure om officiele documenten geldig te maken in het buitenland . Meer dan honderd landen ondertekeden dit Verdrag. De apostille haalt u bij de Rechtbank .

 

Alle rechtbanken in Nederland hebben locaties waar ze documenten voorzien van een apostille. U kunt zelf kiezen naar welke rechtbank u gaat, het maakt niet uit waar het document is afgegeven.

 

De documenten moet officieel worden vertaald naar het Spaans, voor het gebruik ervan in Costa Rica. Deze procedure kan worden gedaan via de diensten van officiële vertalers in: http://www.bureauwbtv.nl/
Andere Zaken

Contact opnemen