Overige Diensten


Registratie van huwelijken

Voor deze procedure is het essentieel om het verkrijgen van een huwelijksakte uitgezonden door de respectieve gemeente naar behoren apostille door het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Nederland.

Zodra het document is apostille, moeten beide echtgenoten aanwezig zijn voordat het Consulaat, samen met hun identiteitskaart. Ze hebben ook in te vullen en te ondertekenen een vorm die zal worden verstrekt door de Consul (een afspraak is nodig voor deze procedure). U kunt een afspraakmaken op de  knop aan het einde van deze página .

 

De documenten moet officieel worden vertaald naar het Spaans, voor het gebruik ervan in Costa Rica. Deze procedure kan worden gedaan via de diensten van officiële vertalers in: http://www.bureauwbtv.nl/


De registratie van geboorten en overlijdens

Voor deze procedure is het essentieel om het verkrijgen van de internationale geboorte of overlijdensakte die door de respectieve gemeente naar behoren apostille door het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Nederland.

Zodra het document apostille is, moet de belanghebbende dient het voor het Consulaat-samen met zijn identiteitskaart, om een formulier invullen dat zal worden verstrekt door de Consul (een afspraak is nodig voor deze procedure).

  • Opmerking: In het geval van geboorte, het formulier moet worden ingevuld en ondertekend door beide ouders van de minderjarige, terwijl in het geval van overlijden, de verklaring moet worden ondertekend door de overlevende echtgenoot of een direct familielid van de overledene.

 

·         De documenten moet officieel worden vertaald naar het Spaans, voor het gebruik ervan in Costa Rica. Deze procedure kan worden gedaan via de diensten van officiële vertalers in: http://www.bureauwbtv.nl/

 

U kunt een afspraakmaken op de  knop aan het einde van deze página .Over de Apostille

 

Als het land waarin u het document wilt gebruiken is aangesloten bij het Apostilleverdrag (overheid.nl) U verlaat Rechtspraak.nl , is er een eenvoudige procedure om officiële documenten geldig te maken in het buitenland. Meer dan 100 landen ondertekenden dit verdrag, waaronder alle landen van de Europese Unie. Is het land niet aangesloten dan moet u het document laten legaliseren.

 

Alle rechtbanken in Nederland hebben locaties waar ze documenten voorzien van een apostille. U kunt zelf kiezen naar welke rechtbank u gaat, het maakt niet uit waar het document is afgegeven. Behalve als het om een document gaat met een handtekening van een medewerker van de rechtbank. Dan moet u naar die specifieke rechtbank.

De documenten moet officieel worden vertaald naar het Spaans, voor het gebruik ervan in Costa Rica. Deze procedure kan worden gedaan via de diensten van officiële vertalers in: http://www.bureauwbtv.nl/
Andere vragen

De Consulaat van Costa Rica in Nederldand kan u ook mee helpen op de volgende items :

 

  • Informatie over invoeren en uitvoeren van huisdieren.
  • Stemmen vanuit het buitenland (voor Costa Ricaanse onderdanen)
  • Notaris diensten
  • Certificaten voor de Nederlandse naturalisatie van de Costa Ricanen (huwelijk traditie, gebruik van twee laatste namen, consulaire register)
  • Vergunningen voor de uitgang van minderjarigen uit Costa Rica
  • Register van de Costa Ricanen in het Consulaat

Contact nemen

Heb u nog vragen? Graag neem contact met ons mee bij invullen van het volgeden contact formulier. We zullen contact zo snel mogelijk met u nemen.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.